خرید تلویزیون
بیشتر بدانید!
در این بخش شما با اطلاعات بیشتری در مورد کالا آشنا می شوید.
3D
تلویزیون سه بعدی با عینك های سبك
Smart Remote Cotrol
ریموت کنترل هوشمند با قابلیت های همانند ماوس جهت گردش راحت تر در منو ها و وبگردی
IPS
با استفاده از این تكنولوژی تصویری شفاف كه زاویه دید 170 درجه ای را فراهم می كند را می توان داشت.
android 4.2.1
سیستم عامل طراحی شده برای گوشی های هوشمند ، تبلت و تلویزیون های هوشمند
MHL(Mobile High Definition Link)
با استفاده از کابل رابط MHL می توانید تصاویر تلفن همراه ، تبلت یا هر وسیله قابل حمل الکترونیکی با خروجی HDMI را بی هیچ دردسری به تلویزیون هایی که قابلیت MHL دارند ارسال كنید.
Built in WIFI
تکنولوژی اتصال به اینترنت و تبادل اطلاعات بدون سیم
Dual Screen
تماشای دو تصویر همزمان توسط دو نفر با عینک های مخصوص Dual Screen
Dual Core CPU + Quad Core GPU
پردازنده دو هسته ای موجب افزایش سرعت پاسخگویی و اجرای برنامه می شود. همچنین پردازنده گرافیکی چهار هسته ای، کیفیت تصاویر را به طرز حیرت آوری افزایش می دهد.
LED
تكنولوژی جدید جهت تامین نور پس زمینه در تلویزیونهای LCD می باشد. در این تكنولوژی LED جایگزین لامپهای فلورسنت(Cold Cathode Fluorescent Lamp) گردیده است. بدین ترتیب تلویزیونهای LCD تولید شده به كمك تكنولوژیLED دارای نسبت كنتراست و شفافیت فوق العاده بالا(مگا كنتراست) می باشند كه موجب گردیده تصویر ، باكیفیت بسیار بالا با رنگهای واقعی نمایش داده شوند. از دیگر ویژگیهای منحصر بفرد آن می توان به نور یكنواخت پس زمینه، كاهش توان مصرفی ، وزن و حجم كمتر نسبت به تكنولوژی قبلی نیز اشاره كرد.
Micro SD
نوعی حافظه فلش قابل جابجایی که برای ذخیره اطلاعات در موبایل، تبلت، تلویزیون و سایر وسایل الکترونیک استفاده میشود.
DVB-T: Digital Video Broadcasting-Terrestrial
پخش تصاویر دیجیتال بر اساس استاندارد كنسرسیوم اروپایی به عنوان پخش تلویزیونی دیجیتال به روش زمینی(Digital Video Broadcasting-Terrestrial) است كه اولین بار در سال 1997 در بریتانیا مورد استفاده قرار گرفت. این سیستم صدا ، تصویر و سایر داده های دیجیتالی فشرده شده را به روش MPEG با استفاده از مدولاسیون COFDM انتقال می دهد. این سیستم كه توسط موسسه ETSI استاندارد شده است ، امروزه در بسیاری از كشور ها از جمله ایران به عنوان سیستم پخش تلویزیونی انتخاب شده است.
تلویزیونهای دارای این تكنولوژی امكان دریافت امواج دیجیتال ارسال شده از صدا و سیما و كدگشایی آن جهت نمایش را دارا می باشند و می توانند تصاویری با كیفیت بالا و بدون برفك ارائه دهند. در صورت استفاده از كدینگ H.264 برای فشرده سازی تصاویر می توان تا 8 برنامه تلویزیونی SD را در همان پهنای باند 8MHz ارسال نمود . لذا می توان تعداد حداكثر برنامه های تلویزیونی قابل ارسال در باندهای UHF ,VHF را به میزان قابل توجهی افزایش داد.
FULL HD 1080P
تلویزیون های FULL HD 1080P دارای وضوح تصویر بسیار بالای 2 مگاپیكسل (1920x1080) هستند. اطلاعات تصویر دریافتی توسط تلویزیون های دارای این تكنولوژی دوبرایر تلویزیون های WXGA(1366 x 768) است.
USB 3.0
ورژن سوم USB با قابلیت انتقال داده ها تا سرعت 5Gbit/sec یا 625MB/S که تا 10 برابر بیشتر از سرعت USB ورژن 2 است.
PVR
قابلیت PVR ، این امکان را به شما میدهد که برنامه های مورد علاقه خود را بر روی فلش مموری USB یا هارد اکسترنال با منبع تغذیه جداگانه ذخیره نمایید.
Time Shift
این قابلیت به شما این امكان را میدهد كه برنامه های زنده تلویزیون را ضبط نموده و درحین ضبط برنامه، قسمتهای مورد علاقه خود را مشاهده نمایید. بدون اینكه وقفه ای در ضبط برنامه زنده پیش آید.
EPG
قابلیت نمایش فهرست برنامه های کانال فعلی و لیست زمانبندی، شرح مختصری از برنامه و زمان شروع و پایان برنامه ها(این قابلیت بستگی به سیستم پخش فرستنده دارد)
راهنمای خرید تلویزیون
راهنمای خرید تلویزیون
یکی از مهمترین لوازم منزل که بیشتر افراد خانواده با آن سروکار دارند، تلویزیون است. در گذشته قدرت انتخاب تلویزیون بسیار محدود بود و به راحتی میشد یکی از مدلهای آن را خریداری کرد. اما هرچه دنیای تلویزیونها بهتر و پیشرفتهتر میشود، انتخاب آن گیجکنندهتر و سختتر میشود. بیشتر مردم تصور میکنند باید بزرگترین تلویزیونی را که از عهده هزینهاش برمیآیند بخرند، اما این یک اشتباه است. هنگام خرید تلویزیون های امروزی باید عوامل متعددی را درنظر بگیرید. این مطلب، راهنمای خرید تلویزیون مناسب را به شما ارائه میکند.
نکات مهم در هنگام انتخاب و خرید تلویزیون
انتخاب نوع تلویزیون
۱. ابتدا باید تفاوت اصلی بین انواع تلویزیون جدید را بدانید
معمولا سه نوع رایج تلویزیون با صفحه تخت وجود دارد که پلاسما، ال ای دی (LED) و ال سی دی (LCD) هستند. از دیگر انواع تلویزیون میتوان OLED، QLED، تلویزیون هوشمند، تلویزیون UHD (Ultera HD) و تلویزیون چند بعدی را نام برد که فناوریهای پیشرفتهتری دارند و قیمتهای آنها بسیار بالاست.
•تلویزیونهای پلاسما تصویر را با ارسال یک بار الکتریکی که روی یک صفحه کوچک از سلولهای پلاسمای نازک اعمال میشوند ایجاد میکند.
•تلویزیونهای ال سی دی LCD از کریستال مایع که بین دو صفحه شیشهای فشرده شده است و توسط یک لامپ فلورسنت پشتیبانی میشود تشکیل شده است. هنگامیکه جریان الکتریکی به این کریستال میرسد تصویر تشکیل میشود.
•تلویزیون ال ای دی LED همان پنل ال سی دی LCD است، با این تفاوت که به جای لامپ فلورسنت از بک لایت LED استفاده میکند.
۲. نسبت کنتراست تصویر را مقایسه کنید
نسبت کنتراست تصویر نشاندهنده توانایی تلویزیون در نمایش تصاویر روشن و تاریک به شکل همزمان است. هر چه میزان کنتراست بیشتر باشد، کیفیت تصویر بهتر است. بنابراین اگر نسبت کنتراست ضعیف باشد، نمیتوانید جزئیات خیلی روشن یا خیلی تیره از تصویر را ببینید. بهطورکلی، تلویزیونهای پلاسما بیشترین کنتراست را دارند. تلویزیونهای دارای بک لایت LED در جایگاه دوم هستند و تلویزیونهای ال ای دی LED با Edge-lit و ال سی دی LCDها پایینترین کنتراست را دارند.
•در بیشترِ تلویزیونهای ال سی دی LCD کنتراست از ۶۰۰:۱ شروع میشود، در حالی که در پلاسما این مقدار از ۱۰۰۰:۱ شروع میشود. هر دو میتوانند به کنتراست ۱۰۰۰۰:۱ برسند. اما ازآنجاییکه اندازه استانداردی برای میزان کنتراست وجود ندارد، سازندگان دوست دارند در خروجی مدل تلویزیونشان کمی اغراق کنند.
•علاوه بر در نظر گرفتن نسبت کنتراست، به دنبال تلویزیونی باشید که بیشترین کیفیت تصویر را در رنگ مشکی داشته باشد؛ زیرا روشنایی قابلتنظیم است. بسیاری از ال سی دی LCDها در ایجاد بیشترین غلظت رنگ مشکی مشکل دارند که منجر به ایجاد تصویری میشود که تا حدودی تار و محو است.
۳. توانایی تلویزیون برای حرکت سریع در تصاویر را بررسی کنید
اگر به تماشای ورزشهای سرعتی مانند مسابقات اتومبیلرانی و نظایر آنها علاقه دارید، تلویزیون پلاسما گزینه بهتری است؛ زیرا قدرت خوبی در نشان دادن تصاویر سریع دارد. البته در پنج سال گذشته تلویزیونهای ال سی دی LCD و ال ای دی LED هم تا حدودی از این نظر بهبود یافتهاند.
یک نکته مهم درباره تلویزیون پلاسما، مشکل تصاویر استاتیک مانند آرم شبکه یا قسمت کنترل وضعیت در بازیهای ویدیویی است. این تصاویر که مدتی طولانی به شکل ثابت روی صفحه قرار دارند به پلاسما آسیب وارد میکنند؛ به طوری که بعد از عوض کردن شبکه یا خاموش کردن بازی ویدیویی تا مدتها جای آرم شبکه یا لوگوی بازی روی صفحه نمایش به شکل سایه باقی میماند. البته در سالهای اخیر این مشکل تا حد زیادی حل شده است.
۴. هزینه انرژی مصرفی تلویزیون را در نظر بگیرید
تلویزیونهای ال سی دی LCD فقط به یک بک لایت فلورسنت نیاز دارند، اما در پلاسماها هر زیرپیکسل باید جداگانه روشن شود. بهطورکلی هزینه مصرفی پلاسما در یک سال ۵۰% بیشتر از LCD است. صفحه نمایش ال ای دی LED کمترین مقدار برق را مصرف میکند. هزینه مصرفی LED ۴۰% کمتر از LCD است. هنگام خرید تلویزیون این مورد را فراموش نکنید.
۵. طول عمر تلویزیون را بررسی کنید
هیچ یک از این تلویزیونها عمر کوتاهی ندارند، اما به دلیل قیمت بالایی که دارند باید این موضوع را در نظر بگیرید. صفحه نمایش پلاسما کوتاهترین نیمه عمر را دارد که مدت ۶۰،۰۰۰ ساعت است (یعنی اگر پلاسما را ۵ ساعت در روز استفاده کنید، به مدت ۳۳ سال عمر خواهد کرد). عمر تلویزیونهای LED حدود ۱۰۰،۰۰۰ ساعت و برای LCD جایی بین این دو عدد است.
۶. قیمت تلویزیون را ارزیابی کنید
در هنگام خرید تلویزیون باید به قیمت تلویزیون توجه داشته باشید. بهطورکلی LCD قیمت کمتری دارد و گزینه مقرون بهصرفهتری است. LED قیمت بیشتری دارد و قیمت تلویزیون پلاسما کمی گرانتر از LED است.
انتخاب رزولوشن یا وضوح تصاویر
۱. بیشتر تلویزیونها گزینههای 720p و 1080p را ارائه میکنند، در حالی که رزولوشن سنتی برای تلویزیونهای قدیمی 480i یا 480p بود.
•رزولوشن 720p برای صفحه نمایشی است که در یک ردیف ۱۲۸۰ در ۷۲۰ پیکسل دارد (بدون در نظر گرفتن اندازه تلویزیون). بسیاری از کانالهای ماهوارهای و پخشکنندههای DVD از این رزولوشن استفاده میکنند.
•رزولوشن 1080p برای صفحه نمایشی است که در یک ردیف ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل دارد و عمدتا برای پخشکنندههای بلوری (Blu-ray) استفاده میشود.
در نظر گرفتن ویژگیهای اضافی برای تلویزیون
۱. اندازه تلویزیون را در نظر بگیرید
یکی از مهمترین عوامل در خرید تلویزیون اندازه آن است، اما نباید اولویت اولتان باشد. برای انتخاب انداره تلویزیون باید موارد مختلفی را در نظر بگیرید:
•ابعاد مکان یا اتاقی را که قرار است تلویزیون در آنجا قرار گیرد را بررسی کنید. ایدهآلترین فاصله دید از تلویزیون باید حدود دو تا سه برابر اندازه صفحه نمایش باشد. بهطورکلی، بهترین اندازه تلویزیون برای یک اتاق نشیمن معمولی (نه زیاد بزرگ و نه زیاد کوچک) که قیمت و کارایی مناسبی هم داشته باشد، چیزی بین ۵۵ تا ۶۵ اینچ است. توجه کنید اندازهگیری تلویزیون به شکل قطری انجام میشود؛ یعنی وقتی میگوییم تلویزیون ۵۵ اینچ یعنی قطر آن (فاصله بین دو گوشه از تلویزیون به شکل مورب) ۵۵ اینچ است.
•برای اندازهگیری دقیقتر، فاصله مکان نصب تلویزیون تا جای نشستن را به اینچ اندازهگیری کنید. در هنگام اندازهگیری ضخامت تلویزیون و پایهای که برای آن در نظر گرفتهاید را فراموش نکنید، زیرا ضخامت تلویزیون سبب میشود تلویزیون تا حدودی از دیوار فاصله بگیرد. در صورتی که تلویزیون روی دیوار نصب میشود باید ارتفاع آن را هم در اندازهگیری بسنجید. باید رزولوشن صفحه نمایش را هم در نظر بگیرید. بهعنوان مثال، در تلویزیون رزولوشن ۱۰۸۰ فاصله شما باید حدود ۵/۱ تا ۵/۲ برابر سایز تلویزیون باشد. در حالیکه برای تلویزیونهای 4k Ultra HD نصف این مقدار کافی است، زیرا در این تلویزیونها میتوانید نزدیکتر بنشینید. بنابراین نیازی نیست ابعاد تلویزیونتان زیاد بزرگ باشد.
•به زبان ساده اگر اتاق نشیمنتان بزرگ است و جایی که شما نشستهاید حدود ۱۲۰ اینچ با تلویزیون فاصله دارد، بهترین اندازه برای انتخاب، یک تلویزیون HD ۶۰ اینچی است. اما اگر این فاصله ۵۰ تا ۷۵ اینچ است، بهترین اندازه برای تلویزیون یک تلویزیون UHD ۵۰ اینچی است.
۲. اتصالات ورودی تلویزیون را در نظر داشته باشید
بررسی کنید که میخواهید تلویزیونتان چه نوع اتصالات ورودی داشته باشد. بهتر است به دنبال تلویزیونی باشید که ورودی HDMI را حتما داشته باشد. این ورودی برای دستگاههای پخشکننده با کیفیت بالا لازم است. برخی مدلهای جدید USB هم برای نمایش تصاویر در کامپیوتر، دوربین یا سایر دستگاههای دیجیتال مفید هستند. بسته به نوع نیازتان این موارد را در نظر بگیرید.
۳. نرخ تازهسازی تصویر را در نظر بگیرید
نرخ تازهسازی تصویر به توانایی بهروزرسانی تصویر در ثانیه گفته میشود. معمولا استاندارد این نرخ ۶۰ هرتز است که یعنی تصویر در هر ثانیه ۶۰ بار بهروزرسانی میشود. هر چه این عدد کمتر باشد تصویر محوشدگی بیشتری دارد. بیشتر افراد متوجه این محوشدگی نمیشوند، اما افرادی که از این تلویزیون میخواهند برای بازیهای ویدیویی پیشرفته استفاده کنند بهتر است این موضوع را در نظر بگیرند.
راهنمای نگهداری از تلویزیون
•تلویزیون را در محیط با دمای متعادل و خشک قرار دهید. گرما و سرمای زیاد یا رطوبت بالا عمر تلویزیون را کوتاه میکنند.
•منبع تغذیه تلویزیون باید مناسب باشد. اگر در محیطی زندگی میکنید که نوسانات برق زیادی دارد از محافظ یا تثبیتکننده جریان برق استفاده کنید.
•به طور مرتب تلویزیون را تمیز کنید. بهترین روش برای تمیزکردن تلویزیون استفاده از مقدار کمی اسپری مخصوص با دستمال تمیز است. هرگز مستقیم روی تلویزیون اسپری نکنید، اسپری را روی پارچه بریزید و سپس صفحه آن را تمیز کنید.
•مراقب باشید اشیای تیز با صفحه نمایش برخورد نکنند.
•هنگامی که تلویزیون تماشا نمیکنید آن را خاموش کنید. در مسافرتهای چند روزه تلویزیون را به طور کامل از برق جدا کنید و حتی میتوانید روی آن پارچه خشک یا کاور قرار دهید.
•هرگز تلویزیون را برای تعمیر باز نکنید. مشکلات جزئی را میتوانید با استفاده از کتابچه راهنمای کاربر حل کنید اما اگر مشکل فراتر از آن است با نمایندگیهای مجاز تماس بگیرید.